НАТО в Києві: вперше до України прибув найвищий військовий керівник альянсу

12:32, 21.03.2024
НАТО в Києві: вперше до України прибув найвищий військовий керівник альянсу

Роб Бауер (Фото:REUTERS/Janis Laizans)

Уперше з початку повномасштабної вторгнення найвищий військовий посадовець Альянсу − голова Військового комітету НАТО Роб Бауер прибув з візитом до Києва.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють українські ЗМІ.

 

"Мій візит – перша військова делегація НАТО, яка відвідала Україну після широкомасштабного вторгнення – є свідченням того, що НАТО та Україна ближчі, ніж будь-коли", - сказав, зокрема, Бауер.

 

Бауер виступив на Київському безпековому форумі. Він подякував за можливість особисто відвідати Україну та зустрітися з українським політичним і військовим керівництвом.

 

Голова Військового комітету НАТО зазначив, що цей візит дозволяє йому висловити "глибоку повагу" до мужності та сили українців, які вони продемонстрували як на полі бою, так і поза ним.

 

"З кожним днем ми стаємо ближчими, більш сумісними. Разом ми робимо все для того, щоб Україна стала членом нашого Альянсу. Прапор Швеції не буде єдиним синьо-жовтим прапором у штаб-квартирі НАТО", - заувадив Бауер.

 

Нагадаємо, що нещодавно Бауер заявив, що Захід був "занадто оптимістично налаштований" щодо перебігу війни рф проти України у 2023 році. Він також закликав до трансформації боєздатності НАТО в епоху непередбачуваності, у якій може трапитись "будь-що".

 

Як повідомляла УМ, вперше в Києві відбулася неанансована всесвітня зустріч радників щодо «формули миру».