Харків зазнав серед дня ракетного удару, є загиблі, фото

15:12, 20.03.2024
Харків зазнав серед дня ракетного удару, є загиблі, фото

Унаслідок ворожого удару по Харькову (в виробничу будівлю на території одного з підприємств міста) сталося загорання на площі понад 2 тис. кв. м. (Фото: Телеграм ДСНС)

Близько першої години дня російські варвари вгатили ракетою по Харкову. На місці влучання зайнялася масштабна пожежа.

 

Як інформує УМ, про це 20 березня повідомив мер міста Ігор Терехов у Телеграм. та ДСНС у Телеграм.

 

Через черговий російський удар постраждали пʼятеро людей, двох з яких госпіталізували. Решту оглядають лікарі.

 

Рятувальники продовжують пошукову роботу й гасіння пожежі. Ігор Терехов не уточнював, у якому саме районі місті відбулося влучання.

 

Начальник слідчого управління Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов уточнив, що є і загиблі — троє людей. Пошкоджені восьмиповерхівка та виробничий цех в Холодногірському районі. Пожежа охопила понад тисячу квадратних метрів.

 

 

Очільник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник згодом поінформував, що окупанти вдарили по Харкову крилатою ракетою.

 

Перед вибухом у Харкові Повітряні сили ЗСУ повідомляли, що тривога в Харківській області повʼязана з активністю російської тактичної авіації, а ще західніше Харкова фіксували розвідуальний дрон.

 

Російські окупанти чи не щодня обстрілюють населені пункти Харківщини, зокрема і Харків. За минулу добу від артилерійських і мінометних ударів постраждали близько 20 населених пунктів області. На село Козача Лопань росіяни скинули керовані авіаційні бомби, через що частина населеного пункту опинилася без електроенергії, а один цивільних чоловік дістав поранення. Є руйнування будинків. За добу з Харківщини евакуювали 19 дітей з родинами. Загалом серед евакуйованих 133 дитини.

 

 

Як повідомляла УМ, Сумщина у вогні: за добу зафіксовано 136 ударів по громадам, є загиблі й руйнування.