«Пекельна» Авдіївка: ворог прагне прорвати оборону в смугах трьох бригад – Сирський

11:51, 15.03.2024
«Пекельна» Авдіївка: ворог прагне прорвати оборону в смугах трьох бригад – Сирський

Загарбники кидають в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку. (Фото: Телеграм СИРСЬКИЙ)

Основні зусилля російські війська зосередили на Авдіївському напрямку: кілька днів поспіль намагаються прорвати оборону українських військ у смугах трьох бригад, щоденно кидаючи в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку.

 

Як інформує УМ, про це 15 березня повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Телеграм.

 

За його словами, наступальні дії росіян підтримуються інтенсивним вогнем артилерії та активним застосуванням FPV-дронів і дронів зі скидами.

 

Авіація окупантів періодично завдає ударів КАБами з відстані 40—50 км, а артилерійські позиції та основні елементи бойового порядку прикриваються засобами РЕБ.

 

 

Головком каже, що за таких умов найбільш ефективним способом ведення оборони є знищення бронетехніки і штурмових груп піхоти противника вогнем артилерії, діями бронегруп, комплексним застосуванням ударних безпілотних систем різних типів. А також — захист від ворожих дронів своїх підрозділів засобами РЕБ у поєднанні зі знищенням пунктів управління ворожими БпЛА ударами ракетних систем і вогнем артилерії.

 

«Саме організації та забезпеченню цих питань була присвячена моя робота. Спільно з командирами розглянули оптимальні варіанти дій наших військ, маневр резервами, забезпечення боєприпасами та іншими матеріальними засобами», — написав Сирський і додав, що вже було вжито всіх необхідних заходів для зміцнення оборони на цьому напрямку.

 

 

Як повідомляла УМ, протистояння дронів та РЕБ найактуальніше зараз на «передку».