«Гуманітарним коридором» росдобровольців скористались тисячі бєлгородців і курян

11:34, 15.03.2024
«Гуманітарним коридором» росдобровольців скористались тисячі бєлгородців і курян

Російські добровольці заявили про евакуацію з Бєлгородської та Курської областей рф майже 8 тисяч машин.

Жителі Бєлгородської та Курської областей почали евакуюватися з небезпечних районів – в ніч із 14 на березня виїхали 7,6 тисячі машин.

 

Як інформує УМ, про це 15 березня повідомив легіон "Свобода Росії" в Telegram.

 

"З моменту дії гуманітарного коридору, оголошеного для евакуації мирних жителів з Бєлгородської та Курської областей Росії, станом на 07:00 мск ним скористалися понад 7000 цивільних автомобілів мешканців Бєлгорода та Бєлгородської області... Також із міста Курськ евакуаційним коридором скористалися понад 600 цивільних автомобілів, на яких куряни залишали свої будинки", - повідомили російські добровольці.

 

Повідомляється, що такі дані їм надали "місцеві, опозиційно налаштовані до путінського режиму, правоохоронці та силовики".

 

Раніше російські добровольці, які вирішили воювати на російській території, закликали мешканців Курської та Бєлгородської областей терміново евакуюватися у зв'язку з проведенням "обмеженої військової операції на території згаданих областей". Для цього оголосили про дію гуманітарного коридору для евакуації населення з 21:00 14 березня до 7:00 15 березня.

 

"Після закінчення терміну дії гуманітарного коридору буде продовжено знищення військових об'єктів на території Бєлгородської та Курської областей до повного звільнення регіону від військ путінського режиму", − заявляли добровольці.

 

15 березня жителів цих областей закликають залишатися в укриттях "у зв'язку з активізацією бойових дій на території Росії", а пізніше залишити території прикордонних регіонів до "завершення активної фази обмеженої військової операції". Повідомляється, що новий гуманітарний коридор діятиме і цієї ночі − з 21:00 15 березня до 7:00 мск 16 березня.

 

"Усім, хто не зможе скористатися гуманітарним коридором і вчасно залишити зону проведення обмеженої військової операції, рекомендуємо знайти надійне укриття, утриматися від прогулянок, уникати скупчення людей і техніки, за можливості залишатися вдома або в безпечних місцях", − заявили добровольці.

 

Як повідомляла УМ, Анонсують нові бої: РДК закликає жителів Курська та Бєлгорода евакуюватися.