Тисячі засуджених готові долучитися до Сил оборони – Денис Малюська

21:21, 09.03.2024
Тисячі засуджених готові долучитися до Сил оборони – Денис Малюська

Денис Малюська хоче залучити засуджених до захисту держави. (facebook.com/minjust.official)

Міністр юстиції Денис Малюська прогнозує, що законопроєкт про мобілізацію засуджених та ув’язнених буде зареєстрований у Верховній Раді вже наступного тижня.

 

Як інформує Україна молода, про це Малюська заявив в ефірі телемарафону, передає РБК-Україна в суботу.

 

"Я думаю, що наступного тижня він (законопроєкт. - Ред.) буде зареєстрований, а на найближчому засіданні Ради він буде голосуватися в першому читанні й в другому так само. Я очікую, що це буде весною, не пізніше", - наголосив міністр юстиції.

 

За його даними, у місцях позбавлення волі є тисячі ув'язнених та засуджених, які готові стати військовослужбовцями та повноправними членами Сил оборони.

 

"Військові попросили, щоб ми виключили з-під можливої мобілізації тих, хто порушував військову дисципліну та вчиняв злочини під час виконання військового обов'язку. Так само вони не хочуть бачити тих, хто вчиняв злочини проти держави. Тому такі категорії напевно під мобілізацію не потраплять", - зауважив Малюська.

 

І додав, що не очікує затягування розгляду в парламенті цього законопроєкту, адже за його словами, він не зустрів жодного депутата, який був би проти.

 

"Не всі командири військові готові брати засуджених та ув'язнених до себе, але ми не будемо і не плануємо нікому нав'язувати таких мобілізованих. Скоріш за все, це будуть окремі загони", - пояснив урядовець.

 

Як повідомляла "УМ", у Раді не підтримали введення електронних повісток