Справи Майдану: 15 років буцегарні отримав ексзаступник командира кримського «Беркута»

13:54, 06.03.2024
Справи Майдану: 15 років буцегарні отримав ексзаступник командира кримського «Беркута»

Беркутівці на Майдані.

15 років ув’язнення отримав колишній заступник командира кримського підрозділу «Беркута»  – його визнали винним у державній зраді й перевищенні влади.

 

Як інформує УМ, про це 6 березня повідомили в Офісі Генерального прокурора у Телеграм.

 

Окрім 15 років позбавлення волі, йому також заборонили обіймати посади в державних і правоохоронних органах протягом 3 років. Ще засудженого позбавили звання підполковника міліції.

 

Прокурори довели, що засуджений перевищив службові повноваження. 10 і 11 грудня 2013 року він брав участь у придушенні акцій протесту й застосовував насильство до протестувальників. Через його дії постраждали 20 людей.

 

З березня 2014 року експравоохоронець перебуває в Криму. Судом доведено, що він вів підривну діяльність проти України й допомагав російським окупантам.

 

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан, після того як Віктор Янукович зупинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Протести переросли в антиурядові й набули більших масштабів після розгону студентів міліцією 30 листопада. У лютому 2014 року розстріли мітингувальників призвели до повалення режиму Януковича.

 

Події Євромайдану отримали назву Революція гідності, а загиблих стали називати Небесною сотнею. За даними прокуратури та МВС, під час революції загинули 107 людей. Ще 2,5 тисячі людей постраждали.

 

Як повідомляла УМ, Справа Майдану: екскерівникам СБУ та співробітникам фсб повідомлено про підозру.