Україну атакувало 42 «Шахедів»: постраждала Одещина та Хмельниччина

10:20, 06.03.2024
Україну атакувало 42 «Шахедів»: постраждала Одещина та Хмельниччина

Повітряні сили знищили 38 з 42 "Шахедів".

Росіяни атакували Україну в ніч на 6 березня 5-ма зенітними керованими ракетами С-300 та 42-ма ударними безпілотниками типу "Shahed", 38 дронів вдалося знищити.

 

Як інформує УМ, про це 6 березня повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

 

"У результаті бойової роботи збито 38 "Шахедів" у межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Харківської, Вінницької та Сумської областей", - повідомили в ПС.

 

Окупанти випустили ракети з ТОТ Донецької області, а БпЛА запускали із чотирьох напрямків: Чауди і Балаклави у тимчасово окупованому Криму, Курської області РФ та російського міста Приморсько-Ахтарськ.

 

До відбиття повітряного нападу залучали зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та засоби радіоелектронної боротьби.

 

Внаслідок нічної російської атаки під Одесою пошкоджено рекреаційний об'єкт, газогін та житлові будинки у приватному секторі

 

Про це 6 березня повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер у Телеграм.

 

 "Російські окупанти вкотре підступно спрямовували ударні безпілотники по населених пунктах, промислових об'єктах прибережної зони. Маневри дронів в житлових кварталах ускладнювали роботу силам ППО.

 

Внаслідок падіння уламків збитих дронів в Одеському районі пошкоджено черговий рекреаційний об'єкт, газогін та житлові будинки у приватному секторі. Правоохоронці фіксують чергові злочини росіян", - зазначив Кіпер.

 

Він додав, що знищено 18 ворожих дронів на території області. Загиблих та постраждалих серед цивільного населення немає.

 

Крім того, у результаті нічної атаки "Шахедами" у Хмельницькій області пошкоджений об’єкт інфраструктури − кілька населених пунктів залишились без електропостачання.

 

Повідомили в Хмельницькій ОВА у Telegram.

 

"Вночі під час повітряної тривоги наші сили ППО збили 6 БПЛА типу "Шахед" в межах Хмельницької області. Внаслідок атаки пошкоджено об'єкт інфраструктури. Залишаються знеструмленими кілька населених пунктів",- повідомили в ОВА.

 

Також повідомляється, що пошкоджені дах і стеля приватного будинку.

 

Загиблих та травмованих немає. Усі відповідні служби працюють, підсумували в ОВА.

 

Як повідомляла УМ, Донечинна у вогні: рашисти вгатили по Кураховому, 16 поранених.