Бомба JDAM-ER рознесла на Херсонщині командний пункт та склад росіян

14:45, 01.03.2024
Бомба JDAM-ER рознесла на Херсонщині командний пункт та склад росіян

Оснащена JDAM-ER бомба може бити на 72 кілометри. (Фото з відкритих джерел)

Командний пункт та ракетно-артилерійський склад озброєння російських окупантів ліквідували Повітряні сили ЗСУ: відео ураження 1 березня опублікував у соцмережах речник Української добровольчої армії Південь та спікер голови Одеської ОВА Сергій Братчук.

 

Як інформує УМ, про це повідомили українські ЗМІ у Телеграм.

 

Командний пункт та склад ЗС РФ знищили українські військовослужбовці, а відео Братчуку надали бійці 38-ї окремої бригади морської піхоти. Удар відбувся поблизу села Челбурда у Херсонській області.

 

Братчук повідомив, що захисники використали для атаки керовану бомбу JDAM-ER. ЗСУ "доволі успішно" застосовують бомби цього типу, адже їх можна скидати без входу у зону ураження ППО.

 

США передають високоточний комплект JDAM-ER для встановлення на вільнопадні бомби Mark 82. Ці боєприпаси не інтегровані у систему озброєння літака, тому їх можуть застосовувати усі носії, здатні запускати 227-кілограмові авіаційні бомби.

 

Оснащена JDAM-ER бомба може бити на 72 кілометри з максимальним відхиленням від цілі до 11 метрів. Для наведення комплект використовує інерціальну систему та GPS корекцію.

 

Як повідомляла УМ, ЗСУ дронами атакували Бєлгородщину й відновлюють втрачені позиції на Авдіївському напрямку.