Екоцид у Києві: в озеро на Оболоні невідомі злили нафтопродукти

10:53, 23.02.2024
Екоцид у Києві: в озеро на Оболоні невідомі злили нафтопродукти

Наслідки варварських дій невідомих негідників у Києві на Оболоні.

Скидання нафтопродуктів у озеро Кирилівське зафіксували в Києві в середу, 21 лютого. Озеро розташоване неподалік станції метро "Оболонь".

 

Як інформує УМ, про це повідомили в пресслужбах столичної поліції та Київської міської прокуратури. Це вже другий подібний випадок за останні кілька років.

 

Як повідомили правоохоронці, інформацію про скидання нафтопродуктів у озеро Кирилівське на Оболоні було виявлено під час моніторингу соціальних мереж.

 

"Слідчі за процесуального керівництва прокуратури розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 242 Кримінального кодексу України. Це порушення правил охорони вод, якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів. Поліцейські встановлюють джерела забруднення вод та осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення", – уточнили в пресслужбі.

 

У прокуратурі додали, що комунальники, з метою уникнення розповсюдження забруднення водойми засипали, місце витіку спеціальним сорбентом.

 

 

На опублікованих в мережі можна побачити наслідки екологічної катастрофи та місце витіку нафтопродуктів в озеро Кирилівське. Користувачі соцмереж нагадали, що подібний випадок вже фіксували три роки тому.

 

Як повідомляла УМ, Може вийти за межі регіону: удар росії по нафтобазі в Харкові спричинив ще й екокатастрофу.