Пекельна Авдіївка: рф за 4 місяці втратила десятки тисяч окупантів і сотні танків

12:46, 18.02.2024
Пекельна Авдіївка: рф за 4 місяці втратила десятки тисяч окупантів і сотні танків

На Авдіївському напрямку рф втратила 47 тисяч військових і 364 танки.

За чотири місяці активної фази оборонної операції на Авдіївському напрямку загальні втрати російських військ склали 47 тисяч 186 осіб, 364 танки і п'ять літаків.

 

Як інформує УМ, про це 18 лютого у Телеграмі повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

 

За його словами, "на Авдіївському напрямку своєю мужністю, стійкістю і героїзмом українські захисники завдали ворогу величезних втрат та знищили значний резерв російських окупантів, який ті планували застосувати на інших ділянках фронту для наступальних дій".

 

Як підкреслив Тарнавський, за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції (з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року) на Авдіївському напрямку загальні втрати російських військ становили:

 

особового складу - 47 186 осіб;

танки - 364;

артилерійські системи - 248;

бойові бронемашини - 748;

літаки - 5.

 

Командувач подякував усім воїнам за стійкість, мужність та героїзм, за кожного знищеного загарбника, за кожен спалений танк та бронемашину.

 

Нагадаємо, що вночі 17 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що, відповідно до отриманого розпорядження, захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

 

Як повідомляла УМ, евакуаційний коридор з Авдіївки забезпечили спецпризначенці ГУР.