Сирський наказав вивести підрозділи ЗСУ з Авдіївки

02:50, 17.02.2024
Сирський наказав вивести підрозділи ЗСУ з Авдіївки

Підрозділи ЗСУ вийшли з охопленої вогнем Авдіївки. (Фото з відкритих джерел)

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наказав вивести українські підрозділи з Авдіївки на вигідніші рубежі. Наказ вже виконано. 
 
Як інформує Україна молода, про свій наказ Олександр Сирський повідомив у соцмережах після другої години ночі 17 лютого.
 
"Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах", - написав генерал-полковник.
 
За його словами, наразі вживаються заходи "для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій".
 
Сирський також пообіцяв: "Авдіївку ми все одно повернемо".
 
Головнокомандувач ЗСУ відзначив, що "наші воїни  гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, нанесли ворогу значні втрати в живій силі та техніці".
 
І наголосив, що "життя військовослужбовців — найвища цінність". 
 
ДОПОВНЕНО: Згодом командувач ОСУВ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив: "Відповідно до отриманого розпорядження, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.
 
У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення. 
Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах."
 
Як повідомляла "УМ", напередодні командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що в Авдіївці тривають важкі бої, на коксохімічному заводі палає пожежа через удари росіян.
 
Тоді як президент Зеленський у Берліні сказав, що в ситуації з Авдіївкою він вимагає від військового керівництва зберегти життя захисників України.