ЗСУ відходять з позиції «Зеніт» в Авдіївці - Тарнавський

15:33, 16.02.2024
ЗСУ відходять з позиції «Зеніт» в Авдіївці - Тарнавський

Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ прийняло рішення відійти з позиції “Зеніт” на південно-східній околиці Авдіївки. (Фото: Костянтин та Влада Ліберови)

Українське командування прийняло рішення відійти з позиції «Зеніт» на південно-східний околиці Авдіївки.

 

Як інформує УМ, про це 16 лютого командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі.

 

«Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ прийняло рішення відійти з позиції «Зеніт» на південно-східний околиці Авдіївки. Ми тримати цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога», - ідеться у повідомленні.

 

Зазначається, що рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки.

 

«Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції», - наголосив Тарнавський.

 

За його словами, наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів.

 

Як повідомляла УМ, армія рф у боях за Авдіївку застосовує фосфорні снаряди, від яких палають цистерни з мазутом на коксохімічному заводі.