Рашисти обстрілюють Авдіївку фосфором – 3-тя ОШБр

10:26, 16.02.2024
Рашисти обстрілюють Авдіївку фосфором – 3-тя ОШБр

Окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Отруйний смог розповсюджується всією територією заводу.

Авдіївку, яку боронять українські захисники, російські військові обстріляли фосфором.

 

Як інформує УМ, про це 16 лютого повідомив пресофіцер 3-ї ОШБр Олександр Бородін в ефірі національного телемарафону новин та третя штурмова в соцмережах у Телеграм.

 

"Ворог починає застосовувати фосфор. Збільшилося використання КАБів. КАБи – набагато гірше, ніж артилерія. Це авіабомби і по 250 кг, і по пів тонни. Це і 50, і більше авіабомб за добу. Їх дуже велика кількість на такий невеликий плацдарм, який утримується.

 

І от зараз застосовується фосфор. За добу була вістка про це.

 

Це все продовжується. Накал тільки зростає", - сказано в повідомлені.

 

Третя штурмова у соцмережах додала, що окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Смог розповсюджується територією коксохімічного заводу.

 

"Окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Отруйний смог розповсюджується всією територією (коксохімічного - ред.) заводу.

 

Станом на зараз це — новий "дім" Третьої штурмової бригади. Нічого не нагадує?

 

Але наші підрозділи продовжують гідно протистояти противнику, ведуть оборону та завдають ворогу рекордних втрат", - сказано в повідомлені.

 

Нагадаємо, що 15 лютого Третя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки, а також повідомила, що на Авдіївському напрямку двом бригадам ворога завдано критичного ураження, проте українським захисниками доводиться "воювати на 360 градусів", а росіяни перекидають до Авдіївки нові сили.

 

Як повідомляла УМ, Люта Авдіївка: що відбувається з оборонною операцію після відставки Залужного.