На Дніпропетровщині настоятель храму отримав 5 років за пропаганду «руського міра»

14:56, 13.02.2024
На Дніпропетровщині настоятель храму отримав 5 років за пропаганду «руського міра»

Піп-сепаратист під час допиту. (Фото СБУ)

Настоятель одного з храмів УПЦ МП на Дніпропетровщині, який закликав вірян допомагати російським окупантам, засуджений до 5 років позбавлення волі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє СБУ у вівторок.

 

За даними слідства, які підтверджені в суді, під час проповідей настоятель храму Дніпропетровської єпархії виправдовував повномасштабне вторгнення «росії-матінки» та окупацію українських територій.

 

"Також у ході особистих розмов з прихожанами клірик переконував їх виїжджати до росії або в тимчасово окуповані регіони нашої держави, щоб допомагати рашистам. Разом з цим протоієрей очікував на захоплення Дніпропетровщини, про що неодноразово висловлювався під час спілкування з місцевими жителями", - йдеться в повідомленні спецслужби.

 

Співробітники СБУ задокументували злочини фігуранта, і у вересні 2022 року затримали його у власному помешканні. При обшуках у затриманого вилучили мобільні телефони, які він використовував для нав’язування кремлівської пропаганди.

 

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти підривної діяльності клірика на користь країни-агресора.

 

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) і призначив йому 5 років тюрми.

 

Вирок суду набув законної сили.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми ненавидимо згубну ідеологію «русского міра» як гріх