Рашисти атакували 35 «Шахедами», ППО збила 15

09:39, 30.01.2024
Рашисти атакували 35 «Шахедами», ППО збила 15

Більшу частину безпілотників рашисти спрямували на прифронтові території.

Україну в ніч на 30 січня росіяни атакували 35-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131", 15 ворожих дронів вдалося знищити.

 

Як інформує УМ, про це 30 січня повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram

 

"Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей", - повідомили в ПС.

 

Окупанти запустили ударні безпілотники з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ (РФ) та мис Чауда (тимчасово окупований Крим). Частину "Шахедів" росіяни спрямували по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та держкордону з Росією.

 

До відбиття повітряного нападу залучали авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

 

Також окупанти ударили двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині.

 

Більшість дронів-камікадзе в ніч на 30 січня 2023 року Росія спрямувала по прифронтових або прикордонних територіях, де є менше часу на збиття цих БпЛА.

 

Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону

 

"Для когось це, можливо, дивно. Звикли бачити, можливо, і 100% збиття. Потрібно людям пояснювати. Це не є якась там зміна тактики. Ворог завдає ударів різною кількістю БпЛА на різних напрямках і з різних напрямків", - сказав Ігнат.

 

За словами Ігната, нині противник спрямував 35 дронів, і більшу частину з них – по прифронтових територіях, близько до лінії бойового зіткнення, державного кордону і так далі.

 

Таким чином противник намагався уразити різні об`єкти (військові, цивільні і паливно-енергетичного сектора) близько до свого кордону чи окупованої території.

 

Росіяни атакували й Дніпропетровську область − один ворожий "Шахед" вдалося збити, інший влучив у цивільну інфраструктуру у Криворізькому районі, спричинивши пожежу.

 

Як повідомляла УМ, вісім збитих «Шахедів» пошкодили будівлі в Миколаївській і Дніпропетровській областях.