Непридатних «ветеранів» в рф перенавчають на вчителів - Центр нацспротиву

15:53, 28.01.2024
Непридатних «ветеранів» в рф перенавчають на вчителів - Центр нацспротиву

З військових злочинців у педагоги (Фото: сайт Центр нацспротиву)

Ставати педагогами в росії активно агітують військових, які через стан здоров’я або ж з інших причин, вже не можуть брати участі у війні.

 

Як інформує УМ, про це 28 січня повідомили на сайті Центру національного спротиву.

 

"В декількох регіонах РФ у педагогічних вищих навчальних закладах запровадили програми перекваліфікації для громадян РФ, які брали участь у війні з Україною. Жодних обмежень немає, це можуть бути учасники будь-яких формувань, в тому числі ПВК. Також не важливо, якою була первинна освіта майбутніх "педагогів". Після проходження навчання вони отримають право стати шкільним вчителем", - йдеться в повідомленні.

 

У Центрі нацспротиву додали, що вже є перші російські військові, які найближчим часом завершать перенавчання на педагогів у межах програми міністерства освіти РФ. Вони стануть викладачами уроків історії, фізкультури та основ безпеки життєдіяльності. Окремо вони проводитимуть заходи у межах початкової військової підготовки.

 

"У школах таким вчителям рекомендують проводити уроки у військовій формі та демонструвати військове спорядження та амуніцію. Також наголошується на тому, що на особистому прикладі вони повинні проводити національно-патріотичне виховання молоді, агітувати їх пов’язувати свою подальшу долю із силовими структурами. А у зв’язку із наближенням "виборів президента" РФ вони також мають проводити опосередковану агітацію в інтересах правлячої партії "Єдина Росія" та кремлівського диктатора Володимира Путіна", - додали у Центрі нацспротиву.

 

Також не виключається, що таких вчителів будуть направляти на окуповані території, щоб вони пропагандували "русский мир" та мілітаризували українську молодь. У Центрі нацспротиву застережуть, що такі вчителя-колишні військові можуть страждати на розлади психіки.

 

Як повідомляла УМ, У королівстві кривих дзеркал: як російська пропаганда намагається впливати на Захід.