Хакери ГУР знищили ІТ-інфраструктуру російської компанії IPL Consulting

12:24, 27.01.2024
Хакери ГУР знищили ІТ-інфраструктуру російської компанії IPL Consulting

Фахівці ГУР проникли до внутрішньої мережі компанії IPL Consulting. (Фото ГУР Міноборони)

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України завдали чергового потужного удару по ворогу: знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості.

 

Як інформує Україна молода, про це ГУР Міноборони повідомляє в суботу.

 

Зазначається, що ця компанія презентувала себе як одне з найбільш сучасних російських підприємств, яке надавало допомогу у впровадженні інформаційних систем до установ, що займаються проєктуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема в інтересах російського оборонно-промислового комплексу (ОПК).

 

 «Руйнівну атаку проти IPL Consulting здійснили фахівці ГУР, які проникли до внутрішньої мережі компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайтів, десятки серверів і баз даних.

 

Вартість втраченого росією цифрового масиву даних підраховується. В умовах  санкційного тиску проти росії, що триває, нанесені збитки для ворога — вкрай болючі. Крім того, постраждають десятки компаній рф, які працюють на «оборонку» держави-агресора», - йдеться у повідомленні військових розвідників.

 

Як повідомляла "УМ", у грудні з нагоди Дня російських ракетних військ стратегічного призначення українські кіберфахівці атакували 15 сайтів підприємств, які беруть участь в інженерному забезпеченні військ рф.