«Пиво закінчилося»: у рф вязням, які йдуть на війну вже не пропонують амністію

12:57, 26.01.2024
«Пиво закінчилося»: у рф  вязням, які йдуть на війну вже не пропонують амністію

Російська влада змінила умови контрактів, аби зняти додаткове навантаження з російського бюджету.

Помилування засудженим військовим-новобранцям у РФ більше не пропонують, більше того – суттєво змінюють умови їхньої служби на війні в Україні.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ISW.

 

Аналітики вважають, що російські чиновники, ймовірно, припинили набір у підрозділи "Шторм-Z" у серпні 2023 року та почали вербувати засуджених до підрозділів "Шторм-V" на основі нових умов контракту.

 

"Російські чиновники раніше вербували засуджених, обіцяючи помилування та шестимісячні контракти, а підрозділи "Шторм-V", як повідомляється, не обіцяють помилування чи навіть умовно-дострокового звільнення та продовжують контракти засуджених на невизначений термін до кінця війни", - йдеться у повідомленні.

 

Згідно з даними від жовтня 2023 року, у російських в'язницях перебувають 266 тисяч людей, що на 54 тисячі в’язнів менше порівняно з січнем 2023 року.

 

"Втрата засуджених військовослужбовців в Україні внаслідок виснажливих штурмів та відносно короткі терміни їхніх контрактів на службу могли спонукати Кремль запровадити більш обмежені умови служби, щоб утримати більше новобранців на фронті в Україні", - зазначається у звіті.

 

В Інституті вважають, що менш привабливі умови контрактів на службу в "підрозділах Шторм V" можуть ускладнити вербування засуджених, хоча "російські чиновники регулярно застосовували примус, щоб змусити засуджених підписати контракт".

 

Окрім того, аналітики ISW припускають, що російська влада змінила умови контрактів, аби зняти додаткове навантаження з російського бюджету.

 

Російські в’язні, які поїхали воювати проти України, замість помилування від президента рф володимира путіна тепер отримують лише умовне звільнення, а служити їм належить до кінця війни.

 

Як повідомляла УМ, у квітні армія рф поповнилася 10 тисячами ув’язненими.