У рф засудили Трепову до 27 років за вбивство пропагандиста Татарського

17:05, 25.01.2024
У рф засудили Трепову до 27 років за вбивство пропагандиста Татарського

Чи дійсно росіянка Дар’я Трепову була причетна до ліквідації пропагандиста Владлена Татарського можливо ніхто й ніколи й не дізнається.

У рф суд визнав винною росіянку Дар’ю Трепову в ліквідації пропагандиста Владлена Татарського. Їй присудили 27 років позбавлення волі.

 

Як інформує УМ, про 25 січня повідомили російські ЗМІ.

 

Трепову визнали винною в тероризмі, незаконному обігу вибухівки та підробці документів. Прокуратура просила для неї покарання у вигляді 28 років за ґратами.

 

Трепова не визнає своєї провини за жодною зі статей. При цьому вона на заперечує, що принесла на виступ Татарського статуетку з вибухівкою. Але каже, що не знала, що всередині вибухівка - вважала, що там пристрій для прослуховування.

 

Другому фігуранти справи Дмитру Касінцеву суд призначив 21 місяць колонії за те, що після ліквідації Татарського Трепова переховувалася в його квартирі.

 

Нагадаємо, що 2 квітня 2023 року в одному з кафе Санкт-Петербургу шляхом підриву статуетки з вибухівкою був ліквідований російський пропагандист Максим Фомін, більш відомий як Владлен Татарський. Внаслідок вибуху ще 25 осіб дістали поранення. Підозрювану в ліквідації Татарського Дар'ю Трепову затримано, суд відправив її під арешт.

 

Відповідальність за смерть Татарського взяли на себе російські партизани. ФСБ твердить, що бюст із вибухівкою виконавиці передав українець, уродженець Донбасу Юрій Денисов, який після підриву виїхав з РФ.

 

Як повідомляла УМ, вбивство рашистського воєнкора Татарського – попередження Пригожину за критику кремля.