Понад 200 тисяч дерев «оцифрували» в Києві

13:52, 25.01.2024
Понад 200 тисяч дерев «оцифрували» в Києві

Наразі «оцифровані» всі дерева вздовж вулиць десяти районів столиці. У деяких районах робота повністю завершена також і в парках та скверах. (Фото: сайт КМДА)

Робота з наповнення онлайн-мапи дерев, що перебувають на балансі міста триває у Києві. Станом на 25 січня у столиці «оцифровано» понад 203 тисячі зелених насаджень.

 

Як інформує УМ, про це 25 січня повідомилив заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів на сайті КМДА..

 

«Створення і наповнення онлайн-мапи дерев – це не тільки крок до відкритості даних, але і можливість провести чітку інвентаризацію міських зелених насаджень. Цей ресурс допоможе зрозуміти, скільки дерев у столиці, в якому стані вони перебувають. Ідеться про всі балансові території міста – а отже як про вуличні насадження, так і дерева, що ростуть у парках і скверах», – зазначив Володимир Прокопів.

 

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, наразі «оцифровані» всі дерева вздовж вулиць десяти районів столиці. У деяких районах робота повністю завершена також і в парках та скверах.

 

«Зараз наші колеги з комунальних підприємств закінчують «оцифровувати» дерева в парках та скверах столиці. Чудові результати маємо в Деснянському районі, де робота з наповнення карти вже повністю завершена. Також гарні результати показують Солом’янський, Святошинський та Дніпровський райони – там наповнення майже завершене», – сказав Олександр Возний.

 

Він відзначив, що паралельно з наповненням карти йде робота з відповідними структурними підрозділами КМДА та правоохоронними органами щодо безпечного оприлюднення ресурсу для широкого кола користувачів.

 

Нагадаємо, онлайн-мапа міститиме фотографію кожного «оцифрованого» дерева, інформацію про його місцезнаходження, вид, діаметр стовбуру та висоту. Ресурс розробили Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА спільно з КП «ГІОЦ».

 

Як повідомляла УМ, Негода у Києві: повалено та пошкоджено понад 600 дерев.