США мають продовжувати виконувати зобов’язання перед Україною - сенатор Кунс

17:42, 16.01.2024
США мають продовжувати виконувати зобов’язання перед Україною - сенатор Кунс

Головна тема Давосу-2024 - війна в Україні. (Фото Офісу президента)

Сенатор від Демократичної партії США Крістофер Кунс вважає, що Сполучені Штати мають продовжувати виконувати свої зобов’язання перед Україною і працювати в партнерстві з 50 іншими країнами.

 

Як інформує Україна молода, про це сенатор заявив під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, передає Укрінформ у вівторок.

 

"Важливо, щоб ми, Сполучені Штати, продовжували виконувати наші зобов'язання перед Україною, щоб ми продовжували працювати в партнерстві з 50 іншими країнами, які сповнені рішучості дати відсіч вторгненню (росії. - Ред.) у сусідню суверенну країну", - сказав він.

 

Сенатор також заявив, що Сполучені Штати мають відігравати одну з провідних ролей у досягненні миру на Близькому Сході та врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

 

Він зазначив, що найкращим шляхом до миру в регіоні є створення палестинської держави поряд з Державою Ізраїль.

 

"Ми вже давно говоримо про палестинську державу, не досягаючи жодного реального прогресу. І тому я думаю, що зараз настав момент для сміливих дій", - додав він.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський  Давосі закликав країни світу долучитися до підтримки України, оскільки лише тиснучи на росію можна припинити війну

 

На його переконання, амбіції президента рф путіна приречені на загибель.