На Донбасі окупанти будуватимуть звалища для російського сміття

15:56, 13.01.2024
На Донбасі окупанти будуватимуть звалища для російського сміття

Ворог вже практикує вивезення сміття з Ростовської області на ТОТ Донеччини. (facebook.com/sprotyv.official)

Російські загарбники ініціювали екологічну катастрофу на Сході України.

 

Зокрема, Кремль планує побудувати низку сміттєзвалищ на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО, які будуть обслуговувати російські регіони.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр національного спротиву в суботу.

 

Зазначається, що шість таких сміттєзвалищ ворог планує створити на ТОТ Луганщини, ще три - на Донеччині.

 

При цьому звозити сміття туди планують не лише з тимчасово окупованих територій, а з Ростовської, Бєлгородської та Воронезької областей.

 

"Зауважимо, що ворог вже практикує вивезення сміття з Ростовської області на ТОТ Донеччини, водночас відмовившись від планів будівництва нового полігону поблизу Ростова через протести місцевих мешканців", - підкреслюють у ЦНС.

 

Центр національного спротиву закликає повідомляти про переміщення техніки ворога та місця накопичення його ПММ та складів зброї, аби допомогти Силам Оборони звільнити ваш рідний край та не допустити екологічної катастрофи.

 

Як повідомляла "УМ", в ОРДЛО відбувається деморафічна катастрофа. Також жителі окупованих територій масово скаржаться на антисанітарію у дворах, гори сміття, які іноді не вивозять по кілька місяців, і зграї щурів.

 

При цьому техніка є в наявності, а працювати нікому – кількість працівників удвічі, а то і втричі менше необхідного. Сміття просто нема кому вивозити, бо частина чоловіків в окупаційній армії, а частина - втекли.