«Кляті» журналісти: публікації ЗМІ спонукали Міноборони розірвати договори з Гринкевичами

13:56, 09.01.2024
«Кляті» журналісти: публікації ЗМІ спонукали Міноборони розірвати договори з Гринкевичами

Ігор Гринкевич.

Рішення про розірвання всіх договорів із компаніями пов’язаними з Гринкевичами ухвалили в Міністерстві оборони.  Йдеться про бізнесмена Ігоря Гринкевича, підозрюваного у масштабному розкраданні грошей на потреби військових.

 

Як інформує УМ, про це 9 січня заявив заступник міністра оборони України Віталій Половенко на пресконференції.

 

"Позиція така, що після публікації в ЗМІ Міністерством оборони було зразу прийнято рішення стосовно розривання тих договорів, які було укладено", - відповів він на питання щодо позиції Міноборони стосовно скандалу навколо Гринкевичів.

 

Раніше повідомлялося, що будівельні компанії львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича упродовж 2023 року отримали від Міністерства оборони контрактів на 1,5 млрд грн на поставку літнього одягу та білизни для ЗСУ. Щонайменше 17 контрактів зірвані.

 

ТЗауважимо, що працівники ДБР затримали львівського бізнесмена під час спроби дати хабар у 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. За даними ЗМІ, йшлося саме про Ігоря Гринкевича. Його ж обличчя правоохоронці засвітили через анонімні телеграм-канали.

 

Нагадаємо: 29 грудня стало відомо, що львівський бізнесмен, один з найбільших постачальників Міністерства оборони, пропонував керівникові Головного слідчого управління ДБР хабар в сумі $500 тис.

 

Як повідомляла УМ,  Міноборони не вистачає на зарплати військовим 430 млрд гривень.