Вербування на війну неприйнятне: Непал призупинив видачу дозволів на роботу у росії

13:25, 05.01.2024
Вербування на війну неприйнятне: Непал призупинив видачу дозволів на роботу у росії

Непал призупиняє видачу дозволів на роботу в росії своїм громадянам (на фото одні з тих хто взяв зброю й пішов в армію рф воювати проти України).

Високопосадовці Непалу  у п’ятницю, 5 січня, заявили про припинення видачі дозволів на роботу своїм громадянам в росії та Україні, після того, як щонайменше 10 непальських солдатів були вбиті під час служби в російській армії.

 

Як інформує УМ, про це 5 січня повідомило агентство Reuters.

 

Директор департаменту з питань працевлаштування за кордоном Кабірадж Упреті заявив, що рішення про тимчасове припинення видачі дозволів на працевлаштування для Росії та України спрямоване на мінімізацію людських жертв і діятиме до подальших розпоряджень.

 

Непальські трудові мігранти повинні отримати від уряду дозвіл на роботу за кордоном, який дає їм право на державну підтримку в разі надзвичайних ситуацій або компенсацію для їхніх сімей у разі смерті.

 

За офіційними даними, за останні два роки понад 800 непальців отримали дозволи на невійськову роботу в росії.

 

Уряд Непалу заявив, що, за оцінками, до 200 громадян Непалу служать в російській армії, а близько 100 непальців вважаються зниклими безвісти.

 

Дещо раніше Непал звернувся до Москви з проханням не вербувати своїх громадян до російської армії і негайно відправити всіх непальських солдатів, раніше завербованих, назад до країни.

 

Пізніше у Непалі поліція затримала 10 осіб, які, за її словами, брали з безробітних молодих людей величезні суми грошей за туристичні візи, а потім відправляли їх для незаконного призову в армію рф.

 

Як повідомляла УМ, Міжнародний скандал: Непал вимагає від рф припинити вербування його громадян на війну з Україною.