Закупівля спецнавушників: Міноборони попередило неефективне витрачання мільйонів гривень

09:58, 04.01.2024
Закупівля спецнавушників: Міноборони попередило неефективне витрачання  мільйонів гривень

Міноборони запобігло неефективному витрачанню ₴11,7 мільйона на закупівлі навушників.

Міноборони попередило неефективне витрачання 11,7 мільйона гривень на закупівлі навушників спеціальних.

 

Як інформує УМ, про це 4 січня Міноборони повідомило в Телеграмі.

 

Служба внутрішнього аудиту Міноборони провела дослідження закупівлі навушників спеціальних (вид 1 - 4, тип 1 - 2, комплектність КШББ).

 

Аудитори встановили, що під час спрощеної закупівлі за лотами 1, 2 та 3 переможець процедури надав пропозиції фактично однакових цін (20 550 гривень, 20 499 гривень та 20 493 гривні) на різні зразки навушників. Це створювало ризик закупівлі за завищеними цінами.

 

У зв'язку з цим Департаменту ресурсного забезпечення Міноборони було запропоновано визначити конкретні моделі навушників, запропонованих переможцями, та провести моніторинг цін щодо подібних пропозицій на ринку.

 

Після цього представники Міноборони у ході зустрічі з переможцями аукціону домовилися про зменшення вартості товару за трьома лотами. Вжиті заходи запобігли неефективному витрачанню 11,7 млн грн з бюджету.

 

Такий тип активних спеціальних навушників Міноборони закуповує вперше. Було оголошено закупівлі за п’ятьма лотами, всі 15 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту уже на складах. Найближчим часом навушники будуть передані безпосередньо підрозділам на найбільш пріоритетних напрямках фронту, наголосили у міністерстві.

 

Дещо раніше фахівці групи тактичної медицини та управління медичного постачання Медичних сил Збройних сил України перевірили склади на наявність рюкзаків бойового медика, а також їхній вміст.

 

Як повідомляла УМ, Амбітні плани Міноборони: 1 мільйон FPV-дронів для ЗСУ.