Росія безкарно вбиває людей в Україні та за її межами — Кислиця на Радбезі ООН

07:48, 30.12.2023
Росія безкарно вбиває людей в Україні та за її межами — Кислиця на Радбезі ООН

Рада Безпеки ООН обговорила ракетний удар Росії по Україні 29 грудня

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив Раду Безпеки про наслідки масованої атаки Росії на Україну. Він відзначив, зазначив, що росія, що вбиваючи "невинних громадян Україні та за її межами", демонструє свою безкарність. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із доповіді Кислиці на Радбезі ООН

 

«Ви тільки подивіться на список цілей, які були так "сміливо" знищені Росією минулої ночі. Пологове відділення, освітні заклади, торговий центр, 45 багатоповерхових житлових будинків, приватні будинки, дві церкви, торговельні та сховища, а також паркінг. Враховуючи повідомлення про влучання російської ракети в повітряний простір Польщі під час російського удару, ми знову повторюємо, що російський повітряний терор несе небезпечну загрозу не тільки Україні, але й сусіднім країнам», – зазначив Сергій Кислиця. 

 

Він додав, що єдиний спосіб запобігти його наслідкам – продовжувати підтримувати Україну шляхом подальшого зміцнення нашої обороноздатності.

 

«І поки Росія здатна вбивати довіру і цілісність Ради Безпеки, вона буде вільно вбивати невинних людей в Україні та за її межами», – додав він.

 

Сполучені Штати звинуватили росію  у цілеспрямованому відволіканні Ради Безпеки ООН темами про Революцію Гідності в Україні десятирічної давнини, поки Москва готувала наймасштабніший ракетно-повітряний удар по українських містах.

 

Як повідомляла УМ, в ніч на 29 грудня Росія здійснила наймасованіший удар з повітря по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. 

 

За даними Повітряних сил, рф застосувала практично всі типи наявного в неї озброєння.  ППО вдалося знищити 114 із 158 повітряних цілей ворога.

 

У Офісі президента раніше повідомили про 26 загиблих, більше 120 поранених.

 

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що станом на 19:30 відомо про 30 загиблих та більш як 160 поранених внаслідок російського масованого удару 29 грудня.