Ісландія приєднується до ІТ-коаліції та Коаліції з розмінування в Україні

13:49, 24.12.2023
Ісландія приєднується до ІТ-коаліції та Коаліції з розмінування в Україні

ісландські та українські військові на навчаннях з розмінування. (Фото: сайт Міноборони)

Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні, — IT-коаліції та Коаліції з розмінування.

 

Як інформує УМ, про це 24 грудня повідомили на сайті Міноборони.

 

Також Ісландія оголосила додаткове фінансування обсягом 340 000 євро через Комплексний пакет допомоги НАТО для закупівлі медичних засобів для України.

 

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Ісландія надавала гуманітарну, економічну та безпекову підтримку Україні здебільшого через міжнародні організації — ООН, Світовий банк, НАТО та інші багатонаціональні форуми.

 

«Вдячний уряду та народу Ісландії за потужну підтримку. Завдяки нашим партнерам ми зможемо посилити сфери інформаційних технологій, зв'язку та кібербезпеки, а також мати необхідне навчання та обладнання для розмінування», — сказав Рустем Умєров, Міністр оборони України.

 

«Ми сподіваємося, що наша підтримка призведе до зміцнення оборонного потенціалу України. Приєднуючись до коаліцій та надаючи додаткове фінансування у рамках Комплексного пакету допомоги НАТО, ми продовжуємо нашу нелетальну підтримку України в боротьбі проти несправедливого та незаконного вторгнення росії», — заявив Б'ярні Бенедіктссон, Міністр закордонних справ Ісландії.

 

Наразі до складу IT-коаліції входять вісім країн: Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Ісландія, Латвія, Литва, Японія. Велика Британія та Італія також оголосили про свій намір приєднатися.

 

Як повідомляла УМ, В'язала вся країна: Ісландія надіслала ЗСУ 12 тисяч одиниць зимового одягу.