Стрілянина в центрі Праги: 11 загиблих, понад 30 поранених

18:42, 21.12.2023
Стрілянина в центрі Праги: 11 загиблих, понад 30 поранених

Поліція ліквідувала стрільця в центрі Праги. (фото CZECH POLICE)

Стрілець Давид Козак з невідомих причин відкрив вогонь на території Карлова університету в центрі Праги у четвер, 21 грудня.

 

Як інформує Україна молода, особу вбивці встановила поліція Чехії, яка повідомила про це журналістам.

 

Зокрема, чеська поліція повідомляє, що загинули 11 осіб, включаючи самого нападника, який наклав на себе руки. Ще 30 поранено.

 

"11 загиблих, включаючи нападника, 9 тяжко поранених, 5-6 поранених середньої тяжкості, до 10 легко поранених. Цифри можуть ще змінитися", - повідомила Празька служба порятунку.

 

Як повідомляє BBC, інцидент стався на факультеті мистецтв Карлового університету, розташованому на площі Яна Палаха. Влада заявила, що вся площа і прилегла територія були закриті.

 

Поліція Чехії повідомляє, що стрілка ліквідували, є кілька загиблих і десятки поранених. Пізніше мер Праги уточнив, що стрілок наклав на себе руки.

 

За інформацією ЗМІ, стрілець стояв на даху факультету мистецтв. Співробітникам і студентам було наказано замкнутися в аудиторіях. До місця події направляються додаткові підрозділи поліції.

 

 

У студентському чаті повідомляється, що в будівлі загинули 4 людини і 20 поранено. Серед постраждалих є і люди, які випали з будівлі з 3-го та 4-го поверху.

 

Частині людей вдалося втекти з будівлі університету. Поліція повідомляє, що в університеті забарикадувалася величезна кількість студентів і працівників навчального закладу.

 

"Все сталося півгодини тому, може, годину тому. Пострілів було чути дофіга. Ще [вибух] на зразок гранати або щось таке. Зараз чути тільки крики", - цитує телеграм-канал Astra студентку, яка забарикадувалася в одній з аудиторій.

 

Як повідомляла "УМ", в російському Брянську школярка влаштувала стрілянину в гімназії № 5. Дівчина поранила 4 хлопчиків, вбила одну дівчинку і наклала на себе руки.