Старокостянтинів зазнав удару ракетою «Кинджал»

17:09, 14.12.2023
Старокостянтинів зазнав удару ракетою «Кинджал»

Вітчизняна ППО захищає українське небо. (facebook.com/kpszsu)

Російські терористи знову завдали удару аеробалістичною ракетою «Кинджал» по місту Старокостянтинів у Хмельницькій області, де знаходиться військовий аеродром.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат у ефірі телемарафону 14 грудня.

 

«Відбувся пуск, і як мінімум одна ракета попрямувала в напрямку Старокостянтинова. Оголошення тривоги відбулося в 14:09 приблизно, і фактично за 10 хвилин від оголошення повітряної тривоги уже був приліт на Хмельниччині. Треба розуміти, що часу було дуже мало», – сказав він.

 

Водночас пан Ігнат не став коментувати, чи були влучання й пошкодження внаслідок удару:

 

«Про наслідки, тим паче роботи «Кинджалів», а це був Х-47 «Кинджал», ми не говоримо. Хай ворог там робить свої висновки, не будемо годувати їх інформацією, куди вони цілили і куди влучили».

 

Говорячи про російські удари із застосуванням балістики, в тому числі на Київ, речник назвав їх «терористичними атаками».

 

«Це не назвеш тактикою, скоріш за все, це ворожий задум, щось вони собі мають на меті. Хотіли вразити столицю – 3, 4 година ранку, глибока ніч, коли люди сплять. Як мінімум, це терористична атака, тому що це столиця, багатомільйонне місто. Таким чином, ворог намагається вразити якісь об’єкти. На щастя, ми не знаємо, які це об’єкти, тому що цілі було знищено», – зазначив Ігнат.

 

Зауважимо, що в Україні протягом дня тричі оголошували масштабну повітряну тривогу через злет у росії носіїв ракет «Кинджал» – літаків МіГ-31К. В ході другої тривоги російська армія завдала удару по Хмельницькій області. Місцева влада наразі не повідомляла про наслідки удару.

 

Під час третьої тривоги через російські винищувачі було зафіксовано ще кілька цілей, їхня доля встановлюється.

 

Речник Повітряних сил зазначив, що під час повітряної тривоги, яка пролунала о 15.35, було зафіксовано кілька повітряних цілей, які рухались через Київ на захід України (Волинська та Рівненська область).

 

За попередньою інформацією, на Київщині працювала ППО.

 

ДОПОВНЕНО: Водночас, Хмельницька ОВА повідомляє, що внаслідок ударів по області руйнувань та постраждалих не зафіксовано. "Сьогодні вдень, під час повітряних тривог, в Хмельницькому районі були вибухи. На місцях падіння ракет працюють відповідні служби", - йдеться в повідомленні.

 

Як повідомляла "УМ", під час нічної атаки дронами 14 грудня від падіння уламків пошкоджено 12 будівель в Одесі, а в Ізмаїльському районі зруйновано складські приміщення біля порту.