Стильне дитяче взуття: його різновиди та правила вибору

16:30, 14.12.2023
Стильне дитяче взуття: його різновиди та правила вибору

Важливо правильно визначити розмір стопи і надалі зіставляти його з таблицею розмірів кожного конкретного виробника.

Малята досить швидко ростуть і за лічені тижні чи місяці черговий одяг чи взуття будуть малі. До того ж перший вибір туфлів, кросівок, босоніжок чи черевиків вкрай важливий, адже дитина має відчувати комфорт, затишок та тепло. Батьки в будь-якому випадку переживатимуть про те, як саме взуття виглядатиме, наскільки воно буде безпечним та затишним.
 
Але проблем із вибором не виникне, особливо якщо звернутися до магазину «INTERTOP». Тут є дитяче взуття у будь-якому виконанні та з різними характеристиками. Якість перевірено та головним доказом є позитивні відгуки від покупців. Адже правильно виготовлене та обране дитяче взуття виключить у майбутньому проблеми з поставою та загалом з опорно-руховим апаратом.
 
Правила визначення розміру
 
Важливо правильно визначити розмір стопи і надалі зіставляти його з таблицею розмірів кожного конкретного виробника. Необхідно поставити стопу на папір і обвести її олівцем, після чого виміряти довжину від крайньої верхньої точки до нижньої точки. Обов'язково потрібно вимірювати дві стопи, адже бувають різні проблеми із їхнім розвитком.
 
Обов'язково враховується припуск і все залежить від того, який вид взуття купується:
 
кеди, сандалії та босоніжки (припуск не перевищує 5-7 мм);
демісезонне взуття (діапазон 7-10 мм);
зимові чоботи чи черевики (від 1 до 1,5 см запасу).
 
Припуск та довжина стопи – це отримана величина, від якої потрібно відштовхуватися при виборі взуття. Нога дитини активно росте, тому час від часу потрібно її запитувати та самостійно аналізувати зручність взуття. На незручність можуть показати почервоніння в районі пальців та п'яти, мозолі, плач дитини під час прогулянки та багато іншого.
 
До 7 років батьки можуть поміняти кілька пар взуття за рік. Але після семирічного віку зростання ноги буде плавним і можна обійтися однією парою на рік. Використовувати ношене взуття від старших братів чи сестер не можна. Воно набуло форми стопи минулого власника і напевно не зможе виконувати потрібні ортопедичні завдання та функції.
 
Вибір матеріалу
 
Найкращим та традиційним матеріалом давно є натуральна шкіра. З її допомогою можна зігріти ніжку, відвести зайву вологу, захистити від снігу і дощу, до того ж шкіра відмінно адаптується до форми ноги. Додатково зимові моделі дитячого взуття мають утеплювач та мембрану.
 
Поліуретан є доступним аналогом. Матеріал екологічно чистий, зносостійкий, зберігає первинну форму та зберігає свою привабливість. Влітку ідеальним варіантом стане легкий текстиль.
 
Додаткові критерії вибору
 
Особливу увагу слід звернути на ергономіку, адже дитині має бути комфортно, затишно та безпечно. У передній частині має бути достатньо місця, але не багато, адже дитина може спіткнутися. Бажано використовувати моделі з липучками або шнурівкою, щоб зафіксувати взуття та тим самим підігнати повноту.
 
Підошва повинна мати хороші амортизаційні якості, не повинно бути проблем, щоб перевалюватися з п'яти на носок. Жорсткість задника має бути достатньо, щоб фіксувати стопу і дитина не завалювалася убік під час ходьби.