Київ масовано атакували балістикою: постраждали 53 людини, серед них діти, фото

09:41, 13.12.2023
Київ масовано атакували балістикою: постраждали 53 людини, серед них діти, фото

У ніч на 13 грудня 2023 року в Києві пролунали вибухи до оголошення повітряної тривоги (наслідки ракетної атаки на Київ у Дарницькому районі, 13 грудня 2023 року). (Фото: КМВА / Telegram)

Російські війська в ніч на 13 грудня завдали по Києву ракетного удару, застосувавши 10 балістиних ракет, тим часом на лінії фронту вони продовжують атаки на кількох ділянках і намагаються оточити Авдіївку.

 

Як інформує УМ, про це 13 грудня повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці та мер Віталій Кличко у Телеграм.

 

"Поточної доби російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Києву, застосувавши 10 ракет (балістичні ракети типу Іскандер-М/С-400). Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено усі ракети. Наслідки щодо атаки уточнюються", - сказано, зокрема, в повідомлені Генштабі.

 

У свою чергу мер столиці Віталій Кличко повідомив, що внаслідок ракетної атаки рф у Києві постраждали 53 людини, серед них – восьмеро дітей.

 

 

«Загалом в результаті нічної атаки ворога постраждали 53 людини. 20 із них, в тому числі двох дітей госпіталізували. 33 постраждалим медики надали допомогу на місці. Зокрема, й 6 дітям», – написав він у телеграмі.

 

Раніше повідомлялось про 51 постраждалу людину.

 

Близько 3:00 ночі у Києві пролунало кілька вибухів. Через кілька хвилин після цього в місті оголосили повітряну тривогу. За даними КМВА, пуски балістичних ракет, найімовірніше, були із північно-східного напрямку. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що російські війська атакували Київ десятьма балістичними ракетами, їх збили.

 

Місцева влада повідомила, що у Києві внаслідок нічної атаки рф зафіксовано падіння уламків у чотирьох районах міста – у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах.

 

 

Пошкодження водопровідної мережі у Дніпровському районі сталося через падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги.

 

Мешканців багатоповерхового житлового будинку в Дніпровському районі столиці, який зазнав найбільших пошкоджень внаслідок нічної ракетної атаки на столицю тимчасово прихистять в Пункті Незламності.

 

Про це повідомив у телеграм-каналі начальник КМВА Сергій Попко.

 

За його словами, Пункт Незламностівідкрили на території школи №98, що розташована поруч. Дітей, які вчаться в цьому навчальному закладі перевели на дистанційну форму навчання.

 

"У цьому Пункті Незламності усі постраждалі будуть забезпечені теплом, гарячими напоями, інтернетом, зв’язком та першою медичною допомогою", - інформує Попко.

 

У Дніпровському районі Києва 35 приватних будинків залишаються без світла внаслідок пошкоджень ліній електропередачі уламками ракет. Тривають ремонтні роботи.

 

Про це в Телеграмі повідомила пресслужба КМВА.

 

«У Дніпровському районі 35 приватних будинків залишаються без світла внаслідок пошкоджень ліній електропередачі уламками ракет. Фахівці ДТЕК «Київські електромережі» працюють над відновленням електропостачання», - йдеться в повідомленні.

 

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ – атакують українські регіони. Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

 

 

Зауважимо, що минулої доби Російська Федерація атакувала Україну 10 БпЛА типу "Shahed-136/131". Сили й засоби протиповітряної оборони України знищили всі ударні безпілотники.

 

Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень.

 

Загалом ворог завдав 2 ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

 

Авіаційних ударів зазнали Новомихайлівка та Костянтинівка Донецької області.

 

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

 

Як повідомляла УМ, Підла балістика: запізнілу тривогу в Києві пояснили у Повітряних силах.