Відновлення українського довкілля: Україна та Болгарія реалізовуватимуть спільні проєкти

18:11, 10.12.2023
Відновлення українського довкілля: Україна та Болгарія реалізовуватимуть спільні проєкти

Кожен день повномасштабного російського вторгнення завдає довкіллю України збитків на суму 102 мільйони євро або ж 4 мільярди гривень.

Спільні проєкти з відновлення українського довкілля реалізовуватимуть Україна та Болгарія.

 

Як інформує УМ, про це 10 грудня повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів на сайті відомства.

 

Як зазначається, на полях СОР28 міністр Руслан Стрілець разом з міністром захисту довкілля і водних ресурсів Болгарії Юліаном Поповим підписали відповідний Меморандум про співпрацю.

 

Стрілець поділився з колегою оновленими даними щодо знищення Росією українського довкілля. Попов є не лише постійним користувачем, але й амбасадором застосунку "ЕкоЗагроза", який створено, щоб фіксувати та показувати світу кожен факт злочинів Росії проти природи.

 

"Дякую Болгарії за співлідерство по пункту 8 Формули миру Президента Володимира Зеленського та постійну підтримку України. Впевнений, що наш спільний трек з посилення співпраці у довкіллєвих питаннях матиме хороші результати", - зазначив Стрілець.

 

Як повідомляла УМ, Україна пропонує єдині у світі інструменти оцінки збитків довкіллю та притягнення агресорів до відповідальності.