Старшокурсники «розважалися»: на Львівщині в гуртожитку училища жорстоко побили «мінусів»

14:03, 10.12.2023
Старшокурсники «розважалися»: на Львівщині в гуртожитку училища жорстоко побили «мінусів»

"Старшокурсники" училища на львівщині можуть за свої жорстокі розваги сісти за грати на декілька років. (Фото: скриншот з выдео викладений в соцмережы пыдлытками)

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття першокурсників одного з училищ на Львівщині.

 

Як інформує УМ, про це 10 грудня повідомили в поліції львівської області у Фейсбуці.

 

"8 грудня під час моніторингу соціальних мереж співробітники поліції Львівщини виявили відео, на якому кілька молодих хлопців, ймовірно, учнів старших курсів одного з навчальних закладів, в присутності багатьох очевидців, по черзі завдавали ударів в голову та в ділянку грудей іншим хлопцям, ймовірно, учням-першокурсникам цього ж навчального закладу. При цьому для нанесення ударів старшокурсники використовували боксерську рукавицю", - йдеться у повідомленні.

 

Як встановили співробітники Золочівського районного відділу поліції, подія сталась у жовтні в гуртожитку професійного училища, розташованого в одному з сіл району.

 

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

 

Усі учасники події встановлені. Досудове розслідування триває.

 

З потерпілими працюють психологи.

 

У коментарях під роликом з "обрядом посвяти" деякі зазначили, що ця ситуація, — це результат перегляду популярного російського серіалу, який раптово став популярним в Україні.

 

Ще частина користувачів впевнена, що тим, хто брав участь у знущаннях, настав час опинитися поряд з українськими військовими, щоб правильно розподіляти свою енергію та витрачати її на боротьбу з окупантами.

 

Як повідомляла УМ, булінг в українських школах: МОН оприлюднило невтішні дані.