10 років буцегарні: засуджено колаборанта-ректора окупаційного «Луганського університету ім. Даля»

10:32, 05.12.2023
10 років буцегарні: засуджено колаборанта-ректора окупаційного «Луганського університету ім. Даля»

До 10 років за ґратами засуджено ректора окупаційного «Луганського університету ім. Даля», який допомагав організувати псевдореферендум (Фото: Телеграм Офіс Генерального прокурора)

Ректора окупаційного "Луганського університету ім. Даля", який допомагав організувати псевдореферендум засуджено до 10 років за ґратами.

 

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє в телеграмі Офіс Генерального прокурора.

 

За публічного обвинувачення Івано-Франківської обласної прокуратури суд визнав жителя Луганщини винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

 

Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

В суді прокурор довів, що ректор так званого "Луганського університету ім. Володимира Даля" брав активну участь у підготовці та проведенні псевдореферендуму.

 

Як зазначається, у липні 2022 року він організував у приміщенні університету засідання так званого "другого складу громадської палати лнр". На ньому було прийнято рішення щодо створення "громадського штабу референдуму про приєднання лнр до рф".

 

Він надав приміщення навчального закладу для голосування і розміщення так званої виборчої комісії.

 

У день "волевиявлення" засуджений голосував на "камеру". В пропагандистському відео незаконний референдум – довгоочікувана подія для громадськості Луганська та студентів університету.

 

Як повідомляла УМ, росіяни в розпачі через неможливість знайти достатню кількість колаборантів, щоб заповнити усі посади в окупаційних органах влади.