Єдиний спосіб врятувати планету: Генсек ООН закликав припинити використання викопного палива

13:18, 01.12.2023
Єдиний спосіб врятувати планету: Генсек ООН закликав припинити використання викопного палива

Глава ООН заявив, що припинення використання викопного палива є єдиним способом врятувати планету

На кліматичному саміті COP28 в Дубаї Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив світовим лідерам, що спалювання викопного палива має бути повністю припинено, а скорочення або зменшення його використання буде недостатнім, щоб зупинити глобальне потепління.

 

Як інформує УМ, про це 1 грудня повідомило агентство Reuters.

 

«Ми не можемо врятувати палаючу планету за допомогою пожежного шланга (у вигляді спалювання – ред.) викопного палива. Обмеження в 1,5 градуса за Цельсієм (у порівнянні з доіндустріальним періодом – ред.) можливе лише в тому випадку, якщо ми остаточно припинимо спалювати все викопне паливо. Не зменшуватимемо, а повністю припинимо», — сказав Гутерреш у своїй промові.

 

Він також закликав компанії, що займаються викопним паливом, інвестувати в перехід на відновлювані джерела енергії та закликав уряди допомогти, примусово здійснюючи цю зміну, в тому числі шляхом використання податків на прибутки промисловості.

 

«Я закликаю уряди допомогти промисловості зробити правильний вибір – шляхом регулювання, законодавчого регулювання, встановлення справедливої ціни на вуглець, припинення субсидій на викопне паливо та запровадження податку на надприбуток», – сказав генсек ООН.

 

Нагадаємо, що конференція ООН зі зміни клімату COP28 проходитиме з 30 листопада до 12 грудня у Дубаї (ОАЕ).

 

Як повідомляла УМ, цілі країни зникнуть з обличчя землі у разі підвищення рівня моря – ООН.