Делегація Європарламенту поспілкувалася з жертвами рашистів на Чернігівщині, фото

13:38, 24.10.2023
Делегація Європарламенту поспілкувалася з жертвами рашистів на Чернігівщині, фото

Делегація Європарламенту зустрілася з Генпрокурором, відвідала місця вчинення злочинів військами рф на Чернігівщині та поспілкувалася з потерпілими (Фото: Телеграм Офіс Генерального прокурора)

Місця вчинення злочинів військами рф на Чернігівщині відвідала делегація Європарламенту. Депутати також поспілкувалася з потерпілими.

 

Як повідомляла УМ, про це 23 жовтня повідомив Офіс Генерального прокурора у Телеграм.

 

Керівник обласної прокуратури Станіслав Гущесов розповів делегації обставини та наслідки вчинених у регіоні воєнних злочинів, найбільш резонансні факти порушення законів та звичаїв війни, а також про притягнення до кримінальної відповідальності ідентифікованих військових РФ.

 

Європарламентарі мали змогу поспілкуватися з потерпілими та свідками, безпосередньо почути історії людей, які пережили жахіття війни.

 

 

Також делегація відвідала місця вчинення воєнних злочинів, у тому числі, село Ягідне, де військові країни-агресора протягом 27 днів незаконно утримували у підвалі місцевої школи 368 людей, серед яких 69 неповнолітніх.

 

Як зазначається,глибоко вражені побаченим та почутим представники Європарламенту висловили слова підтримки та подякували за можливість отримати інформацію про військову агресію РФ від тих, хто особисто від неї постраждав.

 

 

Як повідомляла УМ, Європарламент закликав запросити Україну до членства в НАТО.