Базікання не на користь: висновки аналітиків є правдивими і шкодять ЗСУ – Гуменюк

13:52, 22.10.2023
Базікання не на користь: висновки аналітиків є правдивими і шкодять ЗСУ – Гуменюк

Наталя Гуменюк: "Висновки аналітиків не підтверджені військовими, а передчасні заяви шкодять бойовій роботі українських захисників".

В Інституті вивчення війни американські аналітики написали, що, ймовірно, ЗСУ висадились на лівий берег Херсонської області. Проте це не відповідає дійсності та шкодить українським захисникам.

 

Як інформує УМ, про це повідомила у телемарафоні керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк, пише "Суспільне".

 

"Хто сприймає їхні докази, як ствердження, мені це дуже дивно чути. Ми говоримо про те, що наша бойова робота ведеться на різних напрямках різними способами. Опора дійсно здійснюється на контрбатарейну боротьбу, оскільки є задача вичистити частину території лівого берега від армії РФ", - говорить Гуменюк.

 

За її словами, російські військові продовжують обстрілювати з повітря, тому українські захисники намагаються полегшити життя мирного населення, які проживають на правобережжі Херсонської області.

 

"Мова про бойову роботу, результати якої можуть бути проголошені, тільки тоді коли є закріплений результат. Такі проголошення, які вже лунали й раніше в нашій зоні бойових дій, шкодять бойовій роботі. І вже не раз було оголошено, що робота навколо якось населеного пункту без закріплення не вважається завершеною. Тому не треба поспішати, а варто довіряти військовим, які працюють", - каже Гуменюк.

 

Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня додала, що на тимчасово окупованому лівобережжі люди переховуються, не хочуть виходити на контакт з окупаційною владою, з колаборантами та з представниками військових.

 

"Вони чинять опір, і як констатують місцеві, російські окупанти почали активно займатись мародерством. Вони пакують речі, дуже багато відправляють. Це ознака того, що вони більше не закріплюються в цих населених пунктах і переміщуються вглиб. Цілком очевидно, що будуть шукати місце зимівлі там, де треба буде закріпитися на більш щільних рубежах оборони, там де є залізобетонні конструкції", - говорить Гуменюк.

 

Як повідомляла УМ, російські окупанти готуються до оборони на Херсонщині та у Криму – ISW.