Поплічник Медведчука Гольдарб підозрюється у колабораціонізмі

15:23, 19.10.2023
Поплічник Медведчука Гольдарб підозрюється у колабораціонізмі

Наразі місце перебування колаборанта Гольдарба встановлюється

Максиму Гольдарбу, колишньому ведучому телеканалу Віктора Медведчука та керівнику проросійської партії "Союз лівих сил", оголошено підозру в колабораційній діяльності. Йому висувають звинувачення у вигадуванні "інсайдів" для російської пропаганди.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Служба безпеки України.

 

Як розповіли у спецслужбі, стосовно фігуранта було зібрано доказову базу протиправної діяльності.

 

Гольдарб втік із Києва на початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну, та публічно підтримав збройну агресію Кремля.

 

За даними правоохоронців, зрадник публікував прокремлівські повідомлення на своїх каналах у Telegram та YouTube із загальною аудиторією понад 140 тис. користувачів.

 

У цих матеріалах Гольдарб поширював фейки про діяльність вищого військово-політичного керівництва України та про внутрішню обстановку в країні.

 

"Крім того, він розповсюджував вигадані ним "інсайди" про нібито "плани" декількох європейських країн "анексувати" територію на заході України", - повідомили в СБУ.

 

Також фігурант неодноразово брав участь у "телемостах" із кремлівськими пропагандистами, які готували постановочні сюжети для телеканалів тимчасово окупованого Криму та російських ток-шоу.

 

"Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти злочинних дій фігуранта", - наголошують у спецслужбах.

 

Гольдарбу повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

·       ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

·       чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

 

У СБУ додали, що оскільки фігурант переховується від правосуддя, продовжуються комплексні заходи щодо встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини.

 

Раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру колишнього адвоката екс-нардепа Віктора Медведчука та проросійського пропагандиста Анатолія Шарія Валентину Рибіну. Зрадник працює в окупаційному "уряді Росії".

 

Як повідомляла УМ, на Закарпатті СБУ затримала чинного депутата облради, який очолював злочинне угруповання, що займалося вимаганням грошей з населення. При цьому він є кумом Медведчука.