Зеленський в Бельгії вперше зустрінеться з міністрами групи Рамштайн

10:06, 11.10.2023
Зеленський в Бельгії вперше зустрінеться з міністрами групи Рамштайн

Зеленський прибув до Бельгії, де візьме участь у «Рамштайні-16». (Фото: прес-служба НАТО)

У середу, 11 жовтня, президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у Бельгії. Там він має зустрітися з міністрами оборони країн НАТО.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агентство Reuters.

 

"Зеленський після візиту до Румунії прямує до Брюсселя, де, крім іншого, зустрінеться з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом і візьме участь у засіданні міжнародної контактної групи з допомоги Україні (формат Рамштайн)", - йдеться в повідомленні.

 

"Брюссель, Бельгія. Візит до штаб-квартири НАТО, який матиме важливе значення для нашої стійкості цієї зими", — зазначив він у Телеграм.

 

 

Зеленський уточнив, що зустрінеться з генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу Єнсом Столтенбергом і міністром оборони США Ллойдом Остіном.

 

"Уперше офлайн візьму участь у засіданні формату "Рамштайн". Маю важливе звернення до всіх присутніх міністрів оборони країн — учасниць цієї потужної коаліції", — наголосив український президент.

 

Окрім того, він удруге з початку повномасштабної війни проведе переговори в Брюсселі з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо. Головна тема розмови — наш спільний захист свободи та людей.

 

Міністри оборони НАТО також зустрінуться зі своїм українським колегою Рустамом Умєровим.

 

Як повідомляла УМ, Зеленського поглинули мідні труби. США готують Україні нового президента?.