Під Брестом спецслужби рф і білорусі планують теракт

13:48, 10.10.2023
Під Брестом спецслужби рф і білорусі планують теракт

Спецслужби рф та рб планують провести операцію на території Білорусі з метою обвинуватити Украіну (Центр національного спротиву)

Український Центр національного спротиву наголошує, що розвідувальні служби Росії та Білорусі готують спільну операцію щодо скидання вибухового пристрою на білоруську нафтобазу. Це має на меті навмисно звинуватити Україну у скоєнні теракту. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр національного спротиву.

 

«Між ФСБ РФ та КДБ РБ досягнуто домовленостей провести операцію "під чужим прапором" проти одного з об’єктів на території Білорусі з подальшим звинуваченням у цьому української сторони.

 

На цей час як об’єкт для теракту розглядається нафтобаза "Брестоблнефтепродукт" поблизу населеного пункту Прилуки Брестської області що неподалік (2 км) білорусько-польського кордону. Планується здійснити скид з БПЛА», – йдеться у повідомленні.

 

За інформацією, яку "Спротив" отримав від білоруського підпілля, аеророзвідку ймовірних об’єктів вели "вагнерівці" в серпні цього року.

 

"Спротив" наголошує, що Сили оборони України діють виключно на території України, а "ця провокація необхідна росіянам, аби зменшити рівень підтримки нашої держави".

 

Як повідомляла УМ, рф використовує й продовжить використовувати атаки "Хамасу" в Ізраїлі для просування кількох інформаційних операцій, спрямованих на зменшення підтримки та уваги США та Заходу до України.