По всій Європі ситуація з безпекою журналістів погіршується - Герасим’юк

16:09, 08.10.2023
По всій Європі ситуація з безпекою журналістів погіршується - Герасим’юк

Ситуація із безпекою журналістів погіршується і погіршується.

Тенденція щодо погіршення ситуації з безпекою журналістів простежується по всій Європі.

 

Як передає Інформує УМ, про це в ефірі телемарафону розповіла голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.

 

"Безпека журналістів стає все загрозливішою. Тобто ця тенденція по всій Європі відмічається. Звичайно, кожна країна має свої проблеми щодо цього", - сказала Герасим’юк.

 

За її словами, якщо в Україні насамперед це проблема, пов'язана з війною, то в інших країнах відмічали також фізичні загрози і психологічний тиск. "Під цим соусом намагаються говорити і про "хороших руських" та їхні права на свободу слова.

 

Але ситуація із безпекою журналістів погіршується і погіршується. І так, звичайно, вона пов’язана також із війною в країні, через те, що тільки у нас за останній час вбито 66 журналістів", - додала голова Нацради.

 

Як приклад Герасим’юк навела випадок зі знімальною групою португальського телеканалу RTP, яка потрапила під обстріл у Харкові.

 

Як повідомляла УМ, росія скоїла 497 злочинів проти журналістів та медіа в Україні за рік з початку повномасштабного вторгнення.