«Шахеди» вночі вгатили на Доннечині у будинок, на Черкащині – в зерносховище, фото

11:31, 01.10.2023
«Шахеди» вночі вгатили на Доннечині у будинок, на Черкащині – в зерносховище, фото

"Привітання" рашистами Черкащини й Донеччини з Покровою (горить уманське зерносховище).. (Фото: Фейсбук Ігор Мороз)

Два "Shahed" на Донеччині зранку 1 жовтня влучили в будинок, є поранені та загиблі.

 

Як інфомує УМ, про це 1 жовтня повідомив у Фейсбуці в.о. Донецької ОВА Ігор Мороз.

 

"Зранку в Лимані 2 шахеди влучили в будинок — є інформація щодо загиблих і поранених, точні дані встановлюємо", - повідомив він.

 

Також на Лисичанському напрямку у Сіверську пошкоджено 2 інфраструктурні об'єкти, у Званівці — 2 будинки.

 

Крім того, зі слів в.о.голови ОВА, на Волноваському напрямку 1 людина поранена у Новоукраїнці Вугледарської громади. Під обстрілами Пречистівка, Богоявленка і Вугледар.

 

На Донецькому напрямку 1 людина поранена у Ласточкиному, пошкоджено школу у Новоселівці Першій Очеретинської громади. На ранок відбувся масований артобстріл Авдіївки. У Курахівській громаді під вогнем Веселий Гай, Ганівка, Костянтинопольське, Дачне і Дальнє — без жертв.

 

 

На Горлівському напрямку тричі обстріляна Дружківська громада: у Кіндратівці пошкоджено 15 приватних будинків, в Олексієво-Дружківці — 2 багатоповерхівки. У Торецьку пошкоджено 3 багатоповерхівки, у Петрівці — 1 приватний будинок. У Костянтинівці авіабомбою пошкоджено 18 будинків, підприємство і лінію електропередач.

 

Цієї ж ночі ворог масовано атакував Черкащину ударними безпілотниками, є влучання по складах в Умані, де зберігалося зерно.

 

Про це повідомили керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець у Telegram, Державна служба надзвичайних ситуацій та голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

 

У складських приміщеннях, де зберігалось зерно, виникли пожежі.

 

За попереднью інформацією, постраждала одна людина, вона доправлена до лікарні.

 

У ДСНС додали, що рятувальники приборкують полумʼя на загальній площі більше ніж три тисячі квадратних метрів. Залучили до гасіння пожежі 11 одиниць техніки, 52 чоловіка особового складу.

 

Наразі триває ліквідація наслідків. На місці працюють усі профільні служби, а правоохоронці фіксують чергові злочини російських терористів.

 

Окрім цього, за інформацією Лисака, влучання ударних безпілотників по цивільній інфраструктурі сталися у Кривому Розі. Є руйнування, виникла пожежа, рятувальники вогонь локалізували.

 

Нікополь агресор обстрілював з важкої артилерії: Вдарив і по Великомихайлівській громаді Синельниківського району і пошкодив лінію електропередач та газогін.

 

Загиблих і постраждалих, внаслідок атак росіян, немає.

 

Як повідомляла УМ, рашисти завдали 99 авіаударів та запустилт 40 «Шахедів».