«Блекаут» у Курській області: СБУ нанесла удар по енергосистемі російських військових

10:11, 29.09.2023
«Блекаут» у Курській області: СБУ нанесла удар по енергосистемі російських військових

Україна дає можливість росіянам дізнатися, що таке блекаут

Служба безпеки України атакувала електропідстанцію, яка живила важливі військові об'єкти в Курській області Росії, влаштувавши росіянам  блекаут.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили джерела в СБУ.

 

Завдяки черговій спецоперації СБУ,  окупанти починають розуміти, що блекаут - це вже реальність для росіян, яка уже стоїть у них на порозі.

 

"Якщо РФ і далі буде обстрілювати наші об’єкти інфраструктури, отримає у відповідь ще більше "бавовни", - додали джерела в спецслужбах.

 

Нагадаємо, що цієї ночі в Курській області заявляли про масовану атаку дронів. Місцевий губернатор Роман Старовойт стверджував, що їхня ППО буцімто збила щонайменше 10 безпілотників.

 

Втім у РФ вже ж повідомили, що один з БПЛА "скинув два вибухові пристрої на підстанцію й один із трансформаторів спалахнув". В результаті без світла лишились п'ять населених пунктів та лікарня.

 

Це уже не перший "блекаут" у Курській області, який влаштовували українські спецслужби. Так, 26 вересня дрон скинув вибуховий пристрій на електропідстанцію у селі Снагость. Тоді без світла залишилися сім населених пунктів.

 

Як повідомляла УМ, прикордонні області Росії — Курську та Брянську атакували  нібито українські безпілотники. Внаслідок цих атак пошкоджені будинки та адміністративна будівля.