Австралія продовжила штрафні мита на імпорт з рф та білорусі

10:20, 26.09.2023
Австралія продовжила штрафні мита на імпорт з рф та білорусі

Австралія вжила рішучих заходів і продовжила штрафні мита на продукцію з Росії та Білорусі

Уряд Австралії ухвалив рішення про продовження дії штрафних мит на імпорт товарів з Росії та Білорусі ще на два роки, до жовтня 2025 року.

 

Цей крок свідчить про рішучий підхід країни до утримання економічного тиску на країни, що порушують міжнародні норми та правила.

 

Як інформує Україна молода, про це заявили в МЗС країни.

 

«Додатковий 35% тариф на російський імпорт уперше ввели у квітні 2022 року. Разом із забороною на імпорт золота й енергоресурсів, це вплинуло на торгівлю між двома країнами», — йдеться в заяві.

 

Також зазначають, що імпорт з росії впав на понад 95% у другій половині минулого року, як порівняти з аналогічним періодом 2021 року.

 

«Поширення каральних торгових заходів свідчить про непохитну рішучість Австралії зменшити здатність президента путіна та росії фінансувати цю незаконну й аморальну війну. Дії росії проти суверенітету України, верховенства права і Статуту ООН заслуговують осуду», — заявила міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг.

 

Австралія вже наклала санкції на понад тисячу людей та організацій з росії, які підтримують вторгнення в Україну.

 

Як повідомляла УМ, УМ, очільниця МЗС Австралії Пенні Вонг заявила, що Австралія підтримала вимогу президента України Володимира Зеленського позбавити Росію права вето в Раді Безпеки ООН і закликала до подальшого реформування цього органу.