Маразм міцніє: рф оголосила в розшук керівництво Міжнародного кримінального суду

17:09, 25.09.2023
Маразм міцніє: рф оголосила в розшук керівництво Міжнародного кримінального суду

Міжнародний кримінальний суд. (Фото: Вікіпедія)

У росії Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук керівництво Міжнародного кримінального суду (МКС).

 

Як інформує УМ, про це повідомила «Медиазона».

У розшуку голова МКС Пйотр Гофманський, перший віцепрезидент Лус Дель Кармен Ібаньєс Каррансу та суддя Бертрам Шмітт. У картках зазначено, що вони розшукуються за статтею Кримінального кодексу росії, але за якою саме — не уточнюється.

 

До цього російське МВС оголосило в розшук суддів МКС Томоко Акане та Розаріо Сальваторе Айталу. Вони разом зі ще одним суддею Серхіо Херардо Угальде Годінесом видали ордер на арешт путіна і дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. Також у розшук оголосили прокурора МКС Каріма Хана.

 

У березні цього року проти нього і трьох суддів МКС — Томоко Акане, Розаріо Сальваторе Айтали і Серхіо Херардо Угальде Годінеса – Слідчий комітет росії порушив кримінальні справи про «притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності та підготовку до нападу на представника іноземної держави».

 

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженої при президенті рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у тому, що вони керували депортацією українських дітей до росії — це воєнний злочин. Дітей вивозили без дозволу родичів і України, в росії їм надавали громадянство. Для цього путін ухвалив низку указів, які спростили ці процедури, а Львова-Бєлова виконувала його розпорядження. Разом із батьками в росію могли депортувати до 150 тисяч дітей. Міжнародний суд упʼяте за свою історію видає такий ордер чинному президенту.

 

Арештувати путіна тепер точно зобовʼязані 123 країни, які ратифікували Римський статут. Це всі країни Європи, всі країни Південної Америки, в тому числі деякі члени БРІКС — організації, в якій росія є учасником. Також до членів МКС входить Японія, Австралія й Канада, Афганістан, Таджикистан, Монголія і багато інших країн.

 

Як повідомляла УМ, Міжнародний кримінальний суд має невідкладно звернути увагу на страту українського бійця.