Вітання з України: на Луганщині, Бєлгородщині та у Севастополі – «бавовна»

12:59, 25.09.2023
Вітання з України: на Луганщині, Бєлгородщині та у Севастополі – «бавовна»

Тиждень для окупантів розпочався з вибухів на нефронтових територіях.

На Луганщині в тимчасово окупованому місті Сорокине 25 вересня стався потужний вибух на військових складах.

 

Як інформує УМ, про це 25 вересня повідомили Russia Today та анонімні Telegram-канали

 

Так, анонімни Telegram-канали близько 10:50 повідомили про вибух  у районі заводу "Юність" в окупованому місті. Повідомлялось про два "прильоти". У бік підприємства виїхали машини швидкої допомоги та російського МНС.

 

Російське пропагандистське видання Russia Today, посилаючись на джерела, повідомляє, що стався потужний вибух на військових складах.

 

За словами співрозмовника видання, причина – або дрон, або закладений вибуховий пристрій. Інформації про постраждалих поки немає, як стверджує джерело.

 

У місті не було "прильотів" з 2014 року, як запевняє співрозмовник.

 

Також у понеділок в центральній частині окупованого Севастополя пролунали вибухи, окупаційна влада заявила, що це "контрольовані підриви" залишків будівлі Чорноморського флоту РФ після ракетного удару українських сил.

 

Про це 25 вересня повідомили Крим.Реалії й так званий "губернатор" окупованого Севастополя Михайло Развожаєв.

 

Развожаєв заявив, що звук, який чули в місті, є наслідком "запланованого демонтажу частини аварійних конструкцій на штабі ЧФ".

 

Він також анонсував нові вибухи в Севастополі: "черговий контрольований підрив для обвалення аварійних конструкцій" у будівлі Чорноморського флоту РФ буде здійснено об 11:25. За його словами, роботи триватимуть орієнтовно до 14.00.

 

Не спокійно в понеділок було й «за поребриком»: губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков заявив про атаку безпілотника на об'єкт зв'язку.

 

Про це «губернатор» повідомив  у Telegram

 

«У селі Муром Шебекинського міського округу дрон-камікадзе атакував інфраструктурний об'єкт зв'язку», - написав переляканий Гладков.

 

Російський чиновник традиційно заявив, що постраждалих нібито немає, але при цьому зазначив, що оперативні служби виїхали на місце.

 

Дещо раніше повідомлялося, що московські аеропорти ввечері 24 вересня призупиняли прийом та відправлення рейсів, ймовірно, через очікування російськими військовими ударів українських безпілотників.

 

Пізніше російські губернатори заявили про атаку нібито українських безпілотників у прикордонних Курській і Брянській областях РФ.

 

Нагадаємо, що вранці 22 вересня Міністерство оборони країни-агресора заявило про атаку керованими ракетами та БПЛА літакового типу окупованого Криму, начебто росіянам вдалося збити одну ракету та 2 безпілотники.

 

Пізніше стало відомо про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту в Севастополі. Міноборони РФ навіть визнало загибель одного військового, хоча пізніше у оборонному відомстві окупантів загиблого назвали "зниклим безвісти".

 

За даними іноземних ЗМІ, для атаки на штаб Чорноморського флоту Україна використала ракети Storm Shadow.

 

Начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив, що внаслідок атаки України на штаб Чорноморського флоту Росії в Севастополі загинули щонайменше 9 осіб, а поранення отримали 16. Серед них — російські генерали.

 

До влучного удару ракет 22 вересня по штабу Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому місті Севастополь призвела вдала операція Сил спеціальних операцій ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, На росії знову «бавовна»: під прицілом  Курська та Брянська області.