Рашисти в Херсоні вгатили по гуртожитку, у Черкасах – по готелю, дісталося Львівщині й Рівненщині, є загиблі та руйнування

09:28, 21.09.2023
Рашисти в Херсоні вгатили по гуртожитку, у Черкасах – по готелю, дісталося Львівщині й Рівненщині, є загиблі та руйнування

Зруйнований рашистами гуртожитиок у Херсоні. (Фото: Херсонська обласна прокуратура)

По Херсону російські варвари вдарили серед ночі, 21 вересня, поцілили у гуртожиток, загинуло двоє мирних жителів, є поранені.

 

Як інформує УМ, про це 21 вересня повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

 

«Близько 3.40 армія РФ вкрила вогнем житлові квартали Херсона. Росіяни поцілили у будівлю гуртожитка, коли люди ще спали. Станом на цю годину відомо про двох загиблих мирних жителів. Їхні особи зараз встановлюються», - сказано в повідомлені.

 

Також у важкому стані була госпіталізована 61-річна мешканка. Крім того, до лікарні доправили двох жінок 44 і 57 років, а також 49-річного чоловіка. У них травми середньої важкості. 81-річна жителька отримала медичну допомогу на місці.

 

Пізніше Прокудін уточнив, що загиблі внаслідок нічної атаки росіян - двоє чоловіків віком 29 і 41 рік. "Вони знаходилися всередині гуртожитку, в який поцілили окупанти", - додав він.

 

А у Черкасах внаслідок ранкового ракетного удару в середу 21 вересня зруйнована будівля готелю, є влучання у Львівській та Рівненській областях.

 

У Черкасах кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки наразі зросла до 10 людей.

 

Про це 21 вересня повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Телеграм.

 

«Неспокійний ранок. В різних регіонах України лунали вибухи», - написав Клименко.

 

Голова МВС повідомив пр отакі наслідки ранкової атаки РФ на Україну: 

 

У Черкасах внаслідок ракетного удару зруйнована будівля готелю. В результаті виникла пожежа, а також загорання торгівельних павільйонів на ринку. Постраждали 7 осіб та 10 осіб евакуйовано. З-під завалів врятовано 1 особу. Всі служби працюють на місці.

 

У Києві в результаті падіння уламків є пошкодження у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському районах. У Дарницькому районі виникли загорання. Є постраждалі: 7 осіб, у тому числі дитина.

 

На Київщині в результаті падіння уламків виникли пожежі на території підприємств. Також є пошкодження приватного сектора. Двоє людей поранено.

 

У Харкові в результаті атаки зруйновано складську будівлю. Постраждали 2 особи. Є влучання та пошкодження також на Рівненщині. Всі відповідні служби працюють.

 

У Львівській області ворог наніс удар по промисловій зоні, є руйнування та загорання. Раніше голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомляв, що вибухи сталися у Дрогобицькому районі.

 

Додамо, що під ранок четверга у Києві, Черкаській, Хмельницькій областях, в Харкові, Рівному та на Львівщині працювали сили протиповітряної оборони, лунали вибухи.

 

Як повідомляла УМ, уламки впали у трьох районах Києва та в центрі Черкас.