Атака ракетами й катерами: в Севастополі палає судноремонтний завод

09:30, 13.09.2023
Атака ракетами й катерами: в Севастополі палає судноремонтний завод

Пожежа в Південній бухті Севастополя (Фото: з соцмереж)

Окупаційна "влада" Севастополя в ніч на 13 вересня повідомила про пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки, Міноборони Росії заявило про атаку ракетами та безпілотними катерами, внаслідок якої пошкоджено два кораблі.

 

Як інформує УМ, про це 13 вересня повідомили Міністерство оборони рф, так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв, місцеві Telegram-канали.

 

«ППО відпрацювало. У районі Кілен-балки зараз пожежа не на цивільному об'єкті, за попередньою інформацією загорання сталося через ракетну атаку.

 

На місці працюють усі необхідні спецслужби. Пожежі присвоєно 4 клас», - написав Развожаєв.

 

Пізніше «губернатор» повідомив, що після вибухів пожежа сталася "на південному майданчику Севморзаводу".

 

За його словами, постраждали 24 особи.

 

Міноборони РФ вранці заявило, що цієї ночі ЗСУ завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі і трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем.

 

За твердженням російського Міноборони, окупаційні засоби протиповітряної оборони збили 7 крилатих ракет, а патрульний корабель "Василь Биков" знищив "усі безекіпажні катери".

 

Однак "унаслідок влучання крилатих ракет противника дістали пошкодження два кораблі, що перебувають на ремонті", повідомило Міноборони РФ.

 

Спершу кримські Telegram-канали повідомляли про вибухи у Севастополі.

 

"Кримський вітер" нагадав про те, що в Кілен-балці знаходиться судноремонтний завод.

  

Зауважимо, що Севморзавод – це суднобудівний Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе, на якому будують і ремонтують кораблі Чорноморського флоту росії.

 

Як повідомляла УМ, у Росії «збентежені» атакою 42 БПЛА в Криму та вибухами в Калузькій і Тульській областях.