Пакет військової допомоги: Rheinmetall передає мобільний польовий госпіталь ЗСУ

15:15, 12.09.2023
Пакет військової допомоги: Rheinmetall передає мобільний польовий госпіталь ЗСУ

Мобільний польовий госпіталь німецької компанії Rheinmetall, який вонга передає Україні. (Фото: скриншот з відео У Твіттері (Х) Rheinmetall.)

Сучасний мобільний польовий госпіталь німецька компанія Rheinmetall передала Україні.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється на сайті компанії.і у Твіттері (Х) на сорінці Rheinmetall.

 

Рік тому Міністерство оборони Німеччини уклало контракт із дочірньою компанією групи Rheinmetall Mobile Systeme GmbH, або RMS, на госпіталь, відповідну підтримку обладнання і навчання персоналу. Вартість замовлення становить близько 9 мільйонів євро.

 

Як зазначається, польовий госпіталь розрахований на 32 ліжка та вісім ліжок інтенсивної терапії. Він має операційну зі всіма засобами для стерилізації, а також рентген, томографічне обладнання, лабораторію, аптеку та місце для відпочинку лікарського складу.

 

Також на кінець 2023 – початок 2024 року запланована передача двох високомобільних медичних об’єктів підтримки.

 

Крім самого польового госпіталю, Rheinmetall також забезпечує передачу транспорту для їх перевезення. Загалом десять вантажівок з причепами перевозять 20 медичних контейнерів.

 

У компанії наголосили, що мобільний польовий госпіталь є незалежним об’єктом та має все необхідне обладнання, генератори, обладнання для виробництва лікарських засобів, власне водопостачання та спеціальну дезактиваційну суміш, туалети тощо.

 

Його можна безпечно транспортувати, і він готовий до роботи після прибуття в Україну. Госпіталь розроблений для швидкого розгортання та багаторазового використання інтегрованого обладнання, заявили в компанії.

 

Зазначається, що десять українських військових пройшли 14-денний навчальний курс, щоб навчитися складати, розбирати та експлуатувати госпіталь.

 

«Ми дотримали свого слова і у надзвичайно короткий термін надали українським військовим великий першокласний польовий госпіталь. Наша компанія та наші партнери продемонстрували відданість у виконанні цього проєкту. Ми жодного дня не забували, наскільки важлива швидка передача. Сподіваюся, ця система врятує багато життів в Україні. Ми пишаємося тим, що підтримуємо Україну», – сказав директор RMS Хауке Біндзуса.

 

Також компанія показала, як виглядає мобільний польовий госпіталь.

 

Як повідомляла УМ, Федеральний уряд Німеччини доручив компанії Rheinmetall поставити в Україну ще 40 бойових машин піхоти Marder.