Чиновник у Львові прикинувся безхатьком, щоб отримати квартиру

09:03, 09.09.2023
Чиновник у Львові прикинувся безхатьком, щоб отримати квартиру

Чиновник зі Львова опинився в центрі скандалу через маніпуляції з житловою програмою

Чиновник Львівської міської ради Сергій Кубелко став на облік у Центр бездомних, щоб скористатися програмою житлової підтримки.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у матеріалі Lviv.media. 

 

Так, 24 травня 2021 року Кубелко, на той час щойно призначений начальник управління внутрішньої політики "Адміністрація міського голови" ЛМР потрапляє у список кандидатів на отримання пільгового кредиту. Його шлях від моменту подачі заявки і до потрапляння у список обраних, зайняв всього два місяці — з 24 березня до 24 травня 2021 року.

 

Через великий попит на пільгові кредити, кандидати проходять складну процедуру відбору. Журналісти зазначають, що претендент має відповідати кільком критеріям, щоб взяти участь:

 

·       бути львів’янином, тобто мати місцеву реєстрацію;

·       мати не більше 35 років (це вимога для обох членів подружжя);

·       офіційно потребувати покращення житлових умов, тобто перебувати на так званій "квартирній черзі".

 

Кубелко у грудні 2020 року був провідним спеціалістом відділу протоколу та діловодства управління внутрішньої політики департаменту "Адміністрація міського голови" Львівської міської ради. Та офіційно він не був львів’янином, адже був зареєстрований у селі Підгороднє на Тернопільщині. 

 

Його дружина Марта Кубелко теж мала реєстрацію у Тернопільській області. Без місцевої реєстрації вони не могли претендувати на пільгове кредитування житла у Львові. 

 

Тож у лютому 2021 року Кубелко та його дружина реєструються у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб. Їм видають посвідчення як особам, які перебувають на обліку в Центрі для бездомних та не мають постійного місця проживання. І їхнє місце проживання зареєстроване за юридичною адресою закладу на Кирилівській, 3А. 

 

Далі Кубелко пише заяву у департамент житлового господарства з проханням зарахувати його на квартирний облік для покращення житлових умов. Вже 24 березня 2021 року сім’я Кубелків опиняється на квартирному обліку за № 27905 загальної черги. Але вже за два місяці, 24 травня 2021 року, на спільному засіданні депутати раптово включають Сергія Кубелка до списку кандидатів на пільговий кредит. При чому до нього він потрапляє вже під час засідання. Його прізвищем список доповнили додатково.

 

"У списку 2021 року було 35 кандидатів на кредитування: особи з інвалідністю з дитинства; чотири багатодітні сім’ї; ті, хто на квартирному обліку перебував три та більше років; троє учасників АТО; постраждалі внаслідок Скнилівської трагедії; медичні та педагогічні працівники; кандидати наук та молоді науковці; кандидати в майстри спорту з бігу, є навіть чемпіон України з бойового гопака. А також там є сім’ї, у яких підходить граничний вік на отримання кредиту на житло — 35 років. Семеро кандидатів у списку перейшли з попереднього, 2020 року", — йдеться у розслідуванні.

 

Кубелку на той час — 28 років. Його дружині — 20 років. На чергу вони подавалися лише вдвох, без дітей. Жодних інших підстав для отримання кредиту, окрім покращення житлових умов, у заяві не вказують. Сам Кубелко у коментарі виданню підтвердив, що скористався правом на пільгову позику і придбав двокімнатну квартиру площею 65 метрів квадратних.

 

Як повідомляла УМ, двох хабарників затримали в одному з львівських університетів – декана та замдекана різних факультетів.